Joris aan het woord
''Ik ben bij SWIS begonnen als developer en inmiddels mag ik mezelf Architect noemen.''
Hoelang werk je al bij SWIS?
Ik kan me niet eens meer herinneren wanneer ik eigenlijk begonnen ben haha, zolang werk ik al bij SWIS. Neehoor, in mei werk ik 10 jaar bij SWIS, een decennium alweer. Ik ben hier begonnen als developer en inmiddels mag ik mezelf Architect noemen.
Hoe is jouw liefde voor programmeren ooit ontstaan?
Vroeger vond ik robotica heel interessant, dat is ook de reden dat ik ooit ben begonnen met een studie Elektrotechniek. Gaandeweg kwam ik erachter dat ik het programmeer stuk veel interessanter vind dan het soldeer stuk. De brains achter de operatie dus.
Ik maakte destijds al websites op jonge leeftijd, zoals sites voor een gamingclan waar ik lid van was. Na mijn opleiding Elektrotechniek ben ik de ICT ingerold, waar ik begon met een vrij algemene opleiding. Ik merkte al gauw dat ik meer uitdaging nodig had en dat ik veel liever wilde leren programmeren om nog betere websites te kunnen maken.
''Alle techniek smaakt even lekker ;). Ik vind het leuk om uitgedaagd te worden en overal de juiste tool of toepassing voor te vinden.''
Je hebt van veel verschillende soorten techniek geproefd, ben jij een technische alleseter?
Alle techniek smaakt even lekker ;). Ik vind het leuk om uitgedaagd te worden en overal de juiste tool of toepassing voor te vinden. Dat is ook de reden dat ik Drupal omarm, het is een bijzonder goed CMS. Als je eenmaal goed doorhebt hoe Drupal werkt dan ga je bepaalde keuzes binnen Drupal ook enorm waarderen als programmeur. Als ik werk met Laravel waardeer ik de vrijheid die je ermee hebt, je kan er werkelijk alle kanten mee op. Het systeem geeft je wat bouwstenen om je op weg te helpen maar je bent volledig verantwoordelijk om je eigen creatieve oplossingen te vinden.
Tegenwoordig is een website niet alleen maar een website, maar is het gekoppeld aan allerlei andere systemen. Het wordt steeds belangrijker om op een afgesproken gestructureerde manier applicaties en systemen met elkaar kan laten communiceren. Het maken van websites is echt een vak, en ik beweeg constant mee met alle nieuwe ontwikkelingen om de beste oplossingen te kunnen bieden aan onze klanten. Ik zeg weleens, alles wat je gisteren geleerd hebt is vandaag alweer oud. Dat vind ik ook het leuke aan mijn vak, er is altijd iets nieuws te leren.
Hoe neem jij jouw klanten mee op sleeptouw om een gezond digitaal landschap te krijgen en behouden?
Ik stel de klant voordat we het traject ingaan altijd de vraag: ‘’Als er geen enkele beperking zou zijn hoe zou dan jouw ideale oplossing eruit zien?’’. Vaak krijgen we dan al een aardig beeld over de verwachtingen en waar we wel of niet op in gaan zetten. Ik probeer in eerste instantie altijd de vraag achter de vraag te vinden, wat wil je nu echt?
Vervolgens nemen we de tooling onder de loep die op dat moment al gebruikt wordt binnen de organisatie. We onderzoeken wat hier de voor- en nadelen van zijn, wie er allemaal mee werkt binnen het bedrijf, hoe een workflow er op dat moment uitziet en welke systemen hier allemaal aan hangen. Zo krijgen we een helder beeld over waar de pijn zit, deze punten nemen we vervolgens mee in het ontwerp. Op deze manier wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met de mensen die daadwerkelijk met het nieuwe systeem gaan werken.
Een klant komt naar SWIS voor de expertise, we nemen niet klakkeloos ideeën over. We begeleiden de klant het gehele proces en zorgen ervoor dat ze op een duurzame manier geholpen worden.
''Doos op Maat heeft ruim 6 jaar vooruitgelopen op de concurrentie, daar ben ik best trots op!''
Kan je wat meer vertellen over het grote succes van Doos op Maat?
De wens van Doos op Maat was een gebruiksvriendelijke webshop die leidt tot meer conversie én een efficiëntere orderafhandeling. Hiervoor moest een website gecreëerd worden waarop klanten zelf een doos kunnen ontwerpen, waar vervolgens een correcte prijs uit moet rollen. Deze onlineomgeving is gekoppeld aan allerlei systemen zoals het CRM, Track & Trace en systemen voor orders en offertes.
Dit principe is natuurlijk ontzettend dynamisch, er zijn ontelbare mogelijkheden en elke geconfigureerde doos is volledig uniek. Het moet er aan de buitenkant simpel uitzien voor de websitebezoekers, zodat zij zo gemakkelijk mogelijk tot een ontwerp en bestelling komen. Maar onder de motorkap gebeurt er van alles. Zo worden er allerlei berekeningen doorgevoerd om op het juiste bedrag uit te komen en worden er allerlei systemen ingezet om van bestelling tot levering aan de deur te komen. Technisch gezien heeft het project onwijs veel diepgang, terwijl de bezoeker niets doorheeft. Ook is de uitstraling van de shop aanzienlijk verbeterd met een strak en volledig responsive design.
Doos op Maat heeft ruim 6 jaar vooruitgelopen op de concurrentie, daar ben ik best trots op! Ook zijn er een aantal copycats opgestaan die onder water een berekening maakten via de Doos op Maat website. Wat natuurlijk en groot compliment is.
Volgens Matthias heb jij 100% SWIS DNA, wat is volgens jou de essentie van SWIS?
Ik zeg altijd, ik zie mijn collega’s meer dan mijn vrienden. De sfeer is heel relaxed en mijn collega’s zijn prettig om mee te werken. De informele setting en de grappen op de werkvloer zou ik niet willen missen!
Wil jij ook met Joris in gesprek over jouw digitale landschap? Bespreek de mogelijkheden met onze accountmanager via sjansen@swis.nl of bel 071 203 26 23